Comenzi telefonice
+4 0747 776 129
Luni-Vineri
9.00 - 18.00
  • Acasa
  • Despre noi
  • Blog
  • Contact
  • Cosul meu

Kit Anish Kapoor (set 2 cesti espresso + 2 farfurii)

COD PRODUS: 1227
Kit Anish Kapoor
275.00 RON
(tva inclus)
SAU

Kit Anish Kapoor (set 2 cesti espresso + 2 farfurii)

Detalii

Odata cu deschiderea celei de-a 54-a editii a Expozitiei Internationale de Arta - la Biennale di Venezia - Anish Kapoor a prezentat in cadrul unor evenimente colaterale opera sa „Ascension” in Basilica di San Giorgio Maggiore, precum si noua colectie de cesti “illy Art Collection”.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul GALLERIA CONTINU~, San Gimignano / Beijing / Le Moulin si Bodum Group.

 illy Art Collection include in editie limitata si o versiune a cestii de cafea dedicata evenimentului „Ascension”.

Goliciunea ca metafora a creatiei primeste un rol crucial in fiecare lucrare a acestui artist, fiind deasemenea principala caracteristica a colectiei create.

Angela Vettese o descrie: „Privind in interiorul unei gauri poate insemna perceperea fie a profunzimii pure fie a unei suprafete inselatoare, ca si cand gaura nu ar fi acolo.

De asemenea, lumina reflecta ceea ce este in jur, dar scoate in evidenta si negrul pur.

Anish Kapoor a facut din limitele noastre senzoriale temelia operei sale, si le-a considerat nu numai ca date fiziologice si psihologice, ci si ca metafore ale modului nostru de a percepe viata.

Artistul s-a jucat cu ceasca de cafea illy: el a schimbat radical una din fuctiile sale prin rasturnarea modului de utilizare a acesteia: farfuria platinata, cu o mica gaura in centrul sau, este plasata peste ceasca de platina, si da impresia de lumina difuza, si in acelasi timp, face foarte dificila misiunea evaluarii dimensiunii.

Reflexiile stralucitoare impiedica de asemenea intuirea dimensiunii. in acest fel, aceasta ceasca de cafea - ca toate lucrarile lui Kapoor de altfel - ajunge de la arta la viata si sintetizeaza intr-o forma un numar de stari de spirit apasatoare, cum ar fi: indoiala, ambivalenta si greselile, dar si unele sentimente care exprima fericirea, cum ar fi: misterul, surpriza si dorinta de a intelege ce vedem, intelegerea sinelui.”

Informatii aditionale

Produs illy